тук. Това, което аз промених е, че добавих малко горчица към маринатата и вместо пресен чесън сложих на скилидки. Горчицата убива леко силния вкус на скумрията и придава малко пикантност. Благодаря за хубавата рецепта, която представям и на вашето внимание:
Необходими продукти (за 3 порции):
3 средни скумрии
3-4 стръка зелен лук (може и една глава стар лук)
7-8 скилидки чесън
3-4 средни домата
3-4 с. л зехтин
сока на 1 лимон
1 с.л. горчица (по желание)
2-3 стръка копър
сол и черен пипер на вкус
Скумриите се почистват и измиват, нарязват се на колелца, дебели около един пръст. В дълбок съд се омесват заедно с лимоновия сок, горчицата и солта и се оставят за около час да се мариноват.
Доматите се режат на колелца и в намазнена тава се подреждат като се редуват риба с домати. Отделно се смесват нарязаните на дребно копър, лук, чесън и се овкусяват със зехтина и черния пипер. Тази смес се изсипва върху рибата. Пече се на умерена фурна, около 180 градуса до готовност. Аз лично проверявам да е поизвряла водата, която доматите са пуснали. Това е :). Да ви е сладко.
Ще се пробва! :)
ОтговорИзтриванеНяма да съжалявате :)
Изтриване