Необходими продукти:
мая, около 20 грама (половин кубче)
1 с. л. захар
4-5 с.л. зехтин или олио
! с.л. сол
брашно около 500-700 грама
топла вода
Слагаме маята, захарта и 2-3 лъжици брашно в топла вода и чакаме да шупне. Пресяваме брашното със солта, правим кладенче и добавяме зехтина/олиото. Когато маята е готова я добавяме постепенно и замесваме меко тесто, като добавяме и 2-3 малки чашки топла вода. Месим до гладкост и след това оставяме на топло да втаса. През това време приготвяме плънката:
1-ви вид 2-ри вид
сирене около 250 грама кайма
яйце 1 яйце
магданоз магданоз
черен пипер
солчубрица
Смесваме всички съставки. Когато тестото е втасало го разделяме на две равни топки. Разточваме едната на плота тънко и с помощта на точилката я преместваме, за да разточим и втората. Взимаме от плънката с малка лъжичка и през равни разстояния слагаме по едно малко топче. покриваме цялата площ на разточеното тесто.
Отгоре покриваме с оставената настрана втората разточена кора. Изрязваме кръгчетата с чаша с остър ръб.
Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене, намазваме жълтък, в който сме капнали 2-3 капки зехтин/олио.
Печем на 180 градуса до готовност. След изваждането ги намазваме с мъничко зехтин или краве масло и завиваме с кърпа за малко за да останат мекички. Да ви е сладко, моят син вече изяде половината ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар