сряда, 25 септември 2013 г.

Кифлички с извара и локум "Венета"

Тези невероятни кифлички научих благодарение на Venetta Mc Neall, която много уважавам като виден кулинар :) Спазих дословно нейната рецепта, затова ще приложа нея, като само увеличих продуктите двойно, за да станат повече като количество. Ето линк към оригиналната рецепта: цък



Необходими продукти:


150 грама брашно
150 грама пасирана извара
50 грама масло с масленост 82%
щипка сол

Смесваме размекнатото масло, изварата и брашното. така приготвеното тесто увийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника поне за 2 часа, най-добре даже за през нощта. Разточва се на тънка кора. Нарязва се като пица - първо на 4, после на 8, трябва да се получат триъгълници, които се навиват на кифлички. Имайте предвид, че се работи с малки топки, а самите кифлички са мънички, колкото една хапка. Аз лично не съм правила по-големи форми, така ни харесаха на всички :) В широката част на всеки триъгълник се слага малко парченце локум.
пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса около 20 минути, или докато се зачервят приятно.



Забележка: За соленият вариант вместо локум се слага настърган кашкавал и отгоре се поръсват с ким.


2 коментара:

  1. Прекрасни са се получили, Ели! Тестото се е нацепило и изглежда точно като бутер тесто! Абсолютни са, перфектни! Радвам се, че са ви допаднали и на вкус.

    Поздрави и един прекрасен четвъртък от мен! ♥ ♥ ♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, аз ти благодаря за рецептата :) Поздрави и от мен :)

      Изтриване