Рецепта:
10 броя големи печурки
2 кисели краставички
бекон, около 100 грама
маслини без костилка
пънчетата на гъбите
кашкавал
масло
сол
черен пипер
Измийте и почистете гъбите от пънчетата. Подсушете ги и ги подредете в намаслена тавичка (може и покрита с хартия за печене). Посолете дъното на всяка гъба съвсем малко. След това нарежете всички продукти, без кашкавала, на много ситни кубчета, и ги смесете с черния пипер. Слагайте от сместа във всяка гъба, като не ги препълвате. Най-отгоре сложете по едно мъничко парченце масло. Печете на умерена фурна, около 200 градуса, малко преди да ги извадите ги поръсете с настъргания кашкавал и запечете до златисто. Да ви е сладко :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар